Video  Novice  SK po sloveniji   Davki  Pravo Dokumenti o SK

Videoprispevki

Objavljeni izobraževalni videoprispevki

Statusna in davcna ureditev
Statusna in davčna ureditev storitev s kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo ter davčno potrjevanje računov

Vozila na cesti
Obvezne odsevne table in trikotniki

Vezana knjiga računovVezana knjiga računov


Preureditev
podtlačnih sejalnic
za koruzo

 

Koledar

Koledar Varno in zdravo 2019

Koledar »Varno in zdravo 2019« obravnava varnost pri udeležbi kmetijskih vozil na cesti. Koledar prejmejo člani strojnih krožkov in drugi naročniki. Celotni koledar si lahko ogledate tukaj.

 

Delovne obleke strojnih krožkov

Strojni krožki že več kot desetletje oskrbujejo člane strojnih krožkov, druge kmete in ostale simpatizerje strojnih krožkov s kakovostnimi in prepoznavnimi delovnimi oblačili v značilni zeleno-modri barvni kombinaciji. Oblačila smo samostojno in izvirno oblikovali, v minulih letih pa so naš design bolj ali manj izvirno kopirali številni izdelovalci, nazadnje tudi avstrijski strojni krožki.
Za leto 2010 smo kolekcijo dopolnili, prvič uvajamo tudi gozdarske zaščitne obleke višjega kakovostnega razreda in v enakem izgledu kot pri sosedih v Avstriji. Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj (pdf 300 KB), oz. datoteko prenesete na svoj računalnik. Delovna oblačila si lahko naročite pri vašem strojnem krožku, kontaktne podatke pa najdete tukaj.

Nova interpretacija davčne ureditve opravljanja storitev v okviru strojnih krožkov

V drugi polovici leta 2009 je bil pod drobnogled vzet »Pravilnik o pogojih za oprostitev plačila dohodnine od prejemkov iz medsosedske pomoči med kmetijskimi gospodarstvi v okviru strojnih krožkov« (Uradni list RS, št. 141/06), ki določa pogoje za oprostitev plačevanja dohodnine. Po novi interpretaciji oprostitev velja za storitve vsem kmetijskim gospodarstvom, torej kmetijam (nosilec dejavnosti je fizična oseba), ali pa pravnim osebam, ki so registrirani za kmetijsko ali gozdarsko dejavnost (d.d., d.o.o., s.p. in podobno). Da ne bo pomote povejmo, da oprostitev ne velja da druge primere, npr. za opravljanje komunalnih storitev (npr. zimska služba) lokalnim skupnostim. Več o davčnih vprašajih si preberite tukaj.design by: www.gapro.si