Aktualno Novice  SK po sloveniji   Davki  Pravo Dokumenti o SKArhiv
a k t u a l n o

Vozila na cesti
  -> Koledar "Varno in zdravo" 2012

Vozila na cesti
-> Kmetijska vozila na cesti

 

 

 

Obvezna označba počasnih vozil od 1. 1. 2015

Z novim letom 2015 prihaja v veljavo Pravilnik o delih in opremi vozil. Gre za Uradni list RS 44/2013 (natančneje 1689. sklep: Pravilnik o delih in opremi vozil, Stran 5117). Kot posebej pomemben del Pravilnika izpostavljamo 25. in 28. člen. Če jih povzamemo: obvezen bo trikotnik za označevanje počasnih vozil (na traktorju oz. priključku) in posebej bo treba označiti dele, ki so širši od 2,55m (naj si bo na traktorju, priklopniku ali priključku).

Strojni krožek Bled in Strojni krožek servis sta v sodelovanju z Zvezo strojnih krožkov slovenije pripravila nekaj izobraževalnega materiala in pa možnost nakupa obveznih odsevnih tabel, ki so homologirana in v skladu s pravilnikom. V prodaji po različnih trgovinah boste našli trikotnike vseh vrst po različnih cenah, ki pa morda niso v skladu z pravilnikom (lahko gre samo za drugo odsevno stopnjo in trikotnik ni veljaven). Strojni krožek vam zagotavlja skladnost s pravilnikom in ugodno ceno ter kvaliteto. Gre za visokokakovostne izdelke. Priporočamo vam nakup nalepke, kovinske table, in nosilnika, ki vsebuje tri pritrditvene člene za namestitev na različne priključke traktorske kompozicije. Ponujamo vam tudi ostale table, in trakove ki bi vam prišle prav pri označevanju delov, ki so širši od 2,55m.

Za Zvezo strojnih krožkov trikotnike posreduje Strojni Krožek Servis, kjer lahko artikle tudi naročite. Sicer pa bo kratko izobraževanje, ponudba in možnost nakupa predstavljena tudi na občnih zborih posameznih SK.

 design by: www.gapro.si